Sürdürülebilirlik Politikası

Şirketimiz, dünya ve Türkiye turizminde konaklama sektöründe faaliyet göstermektedir. Sürdürülebilirliği, çevresel, sosyal ve kurumsal yönetişim uygulamalarını değerlendirerek mevcut faaliyetlerimize ve gelecek yatırımlarımıza entegre etmeyi hedefliyoruz. Artan dünya nüfusu ve talepler doğrultusunda, doğal kaynakların korunmasını sağlayan bilinçli tüketim yöntemlerini ve alternatif kaynakları araştıran sürdürülebilir kalkınma yaklaşımını benimsiyoruz.

Sürdürülebilirlik politikamız, şirket faaliyetlerimizin temelini oluşturmaktadır. Yönetim kurulumuzdan tüm departmanlarımıza kadar her kademede uygulanacak iş modelimize dâhil edilmiştir. İklim değişikliği, yoksulluk, açlık, eşitsizlikler, su kıtlığı ve biyoçeşitliliğin kaybı gibi küresel sorunlara karşı BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine olan sorumluluğumuzun bilincindeyiz.

Yatırımlarımızı büyüterek yaşam standartlarını ve refahı artırmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımızı ve karar alma süreçlerimizi yürütürken sürdürülebilir kalkınmayı teşvik etmeye öncelik veriyoruz. Ekolojik, ekonomik ve sosyal boyutlara olan etkimizin bilincindeyiz ve 2030 yılına kadar aşağıdaki Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine odaklanarak faaliyetlerimizi bu hedeflere göre şekillendirmeye kararlıyız:

  • Enerji Verimliliği: Daha az enerji tüketen teknolojilere yatırım yaparak insan sağlığına, biyoçeşitliliğe ve çevre kaynaklarına saygılı üretim ve hizmetler sunuyoruz. Sera gazı emisyonlarını ve karbon ayak izimizi azaltmaya yönelik inovatif teknolojileri projelerimize entegre ediyoruz. Avrupa Yeşil Mutabakatı çerçevesinde atıkları azaltma, kaynakları verimli kullanma, kimyasalları ve enerjiyi geri kazanma çalışmaları yürütüyoruz.
  • Sürdürülebilirlik Komitesi: Yönetim kurulumuzun aktif katılımıyla Sürdürülebilirlik Komitemiz, sürdürülebilir uygulamalara ilişkin farkındalık sağlamakta, politikalarımızla çelişen konuları inceleyip raporlamaktadır. Kısa, orta ve uzun vadeli sürdürülebilirlik hedefleri belirleyip iyileştirmeler yapıyoruz.
  • Raporlama ve İyileştirme: Raporlarımızda, faaliyetlerimizin yarattığı olumlu ve olumsuz sonuçları iç ve dış denetimlerle değerlendirip iyileştirme aksiyonları alıyoruz. Sosyal, çevresel ve ekonomik iyileştirmeleri destekleyen çalışmalar geliştiriyoruz ve ulusal ve uluslararası standartları uygulayarak paydaşlarımızın ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap veriyoruz
  • Çevresel ve Sosyal Yönetim: Çevresel ve sosyal yönetim planlarımız doğrultusunda, Atık ve Atıksu Yönetimi, Kültürel Miras, Çevresel ve Sosyal Acil Durumlar, İç ve Dış Şikayetler, Sağlık ve Güvenlik, İnsan Kaynakları, Paydaş Katılımı, Eğitim ve Su Kaynakları Yönetimi gibi alanlarda aksiyonlar alıyoruz. Çevre yönetim sistemleri kapsamında ÇED ve bağımsız çevre denetimleriyle karbon emisyonları, enerji ve su tüketimlerini değerlendirip sürekli iyileştirme hedefleri belirliyoruz.
  • Atık Yönetimi: Atık yönetiminde, öncelikli hedefimiz atık miktarını kaynağında azaltmak olup, üretilen atıkları türlerine göre ayrıştırıyoruz.
  • Paydaş Katılımı: Yerel yönetimler, bakanlıklar, STK’lar, medya, yerel topluluklar, üniversiteler, tedarikçiler, tüketiciler ve personellerimizle şeffaf ve açık iletişim kanalları sağlıyoruz. Tüketici memnuniyetini ve sadakatini takip ediyor, çalışanlarımızın eğitim ve gelişimine yatırım yaparak yetkinliklerini artırmalarını teşvik ediyoruz.
Sürdürülebilirlik Politikamız, şirketimizin çevresel, sosyal ve kurumsal diğer politikalarıyla entegre bir şekilde yürütülmektedir. Yönetimimiz, bu politikada belirtilen gereklilikleri yerine getirmeyi taahhüt eder ve tüm çalışanlarımızdan aynı taahhütleri yerine getirmelerini bekleriz.
Scroll to Top